1. Wat is de Website van het Jaar verkiezing en door wie wordt deze georganiseerd?

De Website van het Jaar verkiezing is de jaarlijkse online publieksprijs voor de beste en populairste websites in Nederland. Tijdens de verkiezingen van 2022 is er 454.907 keer gestemd. De Website van het Jaar verkiezing wordt objectief en onafhankelijk georganiseerd door Multiscope en Emerce. Multiscope is een specialist op het gebied van online marktonderzoek. We ondersteunen bedrijven en organisaties bij het nemen van de juiste beslissingen door middel van online panels, marktrapporten en innovatieve onderzoeksoplossingen.

2. Hoe werkt de selectieprocedure?

Voor deze verkiezing is ervoor gekozen om de genomineerden in te delen in categorieën, zodat een breed spectrum aan websites en apps wordt gedekt. De Website van het Jaar verkiezing kent 38 categorieën. In artikel 2.1 vindt u de definities van elke categorie zoals vastgesteld door de organisatie. De definities zijn te allen tijde aan te passen door de organisatie.

3. Hoe werkt het stemmen?

U kunt in alle categorieën eenmaal uw stem uitbrengen. Kies als eerste een categorie. Nu ziet u alle genomineerden in deze categorie. Kies uw favoriete website in de categorie en klik op ‘Stem’. Indien u de website eerst nog even wilt bekijken, klikt u op ‘Bekijken’ waarna de website wordt geopend in een nieuw venster. Nadat u uw favoriete website heeft gekozen, wordt u gevraagd om de website te beoordelen aan de hand van sterren op de volgende aspecten: ontwerp, navigatie en inhoud. Het toekennen van meer sterren betekent dat u deze aspecten meer waardeert. Vervolgens wordt u gevraagd om te beoordelen hoe waarschijnlijk het is dat u deze website aan vrienden, familie of collega’s zal aanbevelen. Hierna kunt u uw stem bevestigen en doorgaan met stemmen in de andere categorieën. Om uw stem te valideren, moet u uw naam en e-mailadres invullen, waarna u een bevestigingsmail ontvangt. Zodra u uw stem heeft geactiveerd door te klikken op de link in de e-mail is uw stem bevestigd. Let op: u hoeft uw stem(men) slechts eenmaal te bevestigen.

4. Waarom moet ik mijn e-mailadres geven?

Door het opgeven van uw e-mailadres kunnen we controleren dat de stem die u heeft uitgebracht, door een persoon is uitgebracht en niet door een computer (een zogenaamde spambot). Dit doen we door u een bevestigingsmail te sturen, waarin een link staat waarmee u uw stem kunt activeren. Om te voorkomen dat er dubbel gestemd wordt, controleren we dit per e-mailadres.

5. Ik krijg geen bevestigingsmail, wat kan ik doen?

Helaas kan het af en toe voorkomen dat u geen bevestigingsmail ontvangt om uw stemmen te bevestigen. Er zijn een aantal opties welke u kunt proberen om dit probleem op te lossen:

1. Check of de bevestigingsmail in uw ongewenste postvak (spam) terecht is gekomen. Voeg onze afzender toe aan uw veilige lijst zodat de mail voortaan niet in uw ongewenste postvak terecht komt.

2. Het kan zijn dat u uw e-mailadres per ongeluk verkeerd heeft ingevoerd. Breng in dat geval nogmaals uw stem uit en controleer of u uw e-mailadres goed geschreven heeft.

3. Verwijder uw cookies en cache geschiedenis, zodat u opnieuw kunt stemmen. Kies wel een nieuwe categorie uit. We controleren altijd op dubbele stemmen, dus als u nogmaals in dezelfde categorie stemt, zal die stem niet meetellen.

4. Mocht dit alles niet werken, stuur dan even een mailtje naar de organisatie.

6. Ik heb gestemd, maar wil mijn stem intrekken. Kan dit?

Nee, dit kan helaas niet. Een eenmaal uitgebrachte stem blijft geldig (mits deze bevestigd is).

7. Ik wil input voor volgend jaar opgeven, kan dit?

Ja, dit kan! Stuur ons dan een mailtje. U kunt onze contactgegevens hier vinden.

8. Ik wil graag meedoen aan de verkiezing met mijn website, waar kan ik dit regelen?

In het menu vindt u het kopje ‘Aanmelden’. Afhankelijk van of de aanmeldperiode geopend is of niet, vindt u daar ons aanmeldformulier of ons contactformulier. Als de aanmeldperiode geopend is, kunt u het aanmeldformulier invullen om uw website in te schrijven om kans te maken op een wildcard. U ontvangt daarna van ons bericht of uw website een nominatie heeft ontvangen.

9. Mogen de genomineerde websites ook prijzen verloten onder de stemmers?

We nodigen elke genomineerde website uit om hun nominatie te promoten om stemmen te werven. Het is echter niet toegestaan om stemmen te werven door middel van het zelf uitgeven van individuele prijzen per stem, denk hierbij aan: geld, waardevouchers en andere kortingsvouchers. Websites zullen eerst een waarschuwing ontvangen alsvorens zij gediswalificeerd worden als de promotie niet verwijderd wordt binnen 3 dagen. Het is ook NIET toegestaan om zelf een prijs te verloten onder alle stemmers. Het is WEL toegestaan om stemmers te wijzen op de prijzen die Emerce en Multiscope verloten onder de stemmers.

10. Wat gebeurt er met de opmerkingen van de stemmen na het stemproces?

De opmerkingen van de stemmer worden gedeeld met de genomineerde website na de stemperiode.

Powered by